Barcelona is furieus na straf FIFA: 'Vandaag is ons groot onrecht aangedaan'
Catalaanse grootmacht mag geen spelers kopen in 2015

Barcelona is furieus na straf FIFA: 'Vandaag is ons groot onrecht aangedaan'

30-12-2014 19:42
6

Barcelona is furieus nu door de FIFA en het CAS is besloten dat de Catalaanse club in 2015 geen speler mag kopen. Clubpresident Josep Bartomeu stak zijn woede of de maatregel niet onder stoelen of banken en haalde op de officiële website van de club hard uit naar de twee voornoemde organisaties.

"We hebben altijd gezegd dat de straf die de FIFA ons oplegde nogal overdreven is. Vandaag is ons een groot onrecht aangedaan. Voor Barça, voor alle kinderen en ouders die door deze beslissing worden getroffen, voor alle leden en voor het voetbal in het algemeen", aldus Bartomeu over de aan Barcelona opgelegde sanctie.

De FIFA is van mening dat Barcelona de regels van de wereldvoetbalbond heeft overtreden ten aanzien van het aantrekken van jonge talenten. "We voelen ons niet gesteund of beschermd door de mensen die dat eigenlijk wel zouden moeten doen. De strikte letter van de wet is gevolgd, in plaats van de geest waarin het is geschreven. Er is een precedent gecreëerd dat niet goed is voor het voetbal en waarmee wordt geprobeerd om onze goede naam te bevlekken."

Barcelona hoopt dat de bond de regels aan zal passen zodat andere clubs daar niet de ‘dupe’ van zullen worden. "Ik hoop dat de FIFA het gezonde verstand heeft om de regels te herzien en dat geen enkele andere club dit onrecht wordt aangedaan. Ondanks alles garandeer ik dat deze straf ons project met de jeugdopleiding niet in gevaar brengt."