'Oprecht trotse' Schaken is een vrij man na nobel gebaar van Feyenoord-leiding
"Dat ik vierenhalf jaar voor deze mooie club heb mogen spelen, is iets waar ik oprecht trots op ben"

'Oprecht trotse' Schaken is een vrij man na nobel gebaar van Feyenoord-leiding

05-01-2015 17:02
7

Feyenoord heeft het contract van Ruben Schaken ontbonden. Dat meldt de club maandag op de officiële website. Daarmee komt er een einde aan een 4,5-jarig dienstverband van de aanvaller in de Rotterdamse Kuip.

De 32-jarige aanvaller en de club hebben in goed onderling overleg overeenstemming bereikt over de ontbinding van het contract van Schaken, valt te lezen op het digitale thuis van Feyenoord. Schaken kan zodoende transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever. De aanvaller werd eerder al in verband gebracht met een vertrek naar sc Heerenveen. Het contract van Schaken liep nog tot de zomer van 2015.

"Voor mij is het prettig dat er nu duidelijkheid is", zegt Schaken op de Feyenoord-website. "Bij Feyenoord was er voor mij geen perspectief meer, waardoor het beter is om verder te gaan kijken. Ik voel me nog hartstikke fit en ben ervan overtuigd dat ik van waarde kan zijn, daarom hoop ik op een mooie nieuwe uitdaging."

"Iets waar ik oprecht trots op ben"
Schaken raakte eerder dit seizoen zijn basisplek bij Feyenoord kwijt. Toch houdt hij een goed gevoel over aan zijn periode in Rotterdam. "Ik heb een fantastische tijd gehad in de Kuip en veel mooie dingen meegemaakt. Mede dankzij Feyenoord ben ik international geworden. Dat ik vierenhalf jaar voor deze mooie club heb mogen spelen, is iets waar ik oprecht trots op ben. Bovendien hebben de supporters altijd achter me gestaan, daar ben ik ze dankbaar voor."

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, licht het besluit om het contract van Schaken te ontbinden toe op de website van de club: "Voor Ruben is de situatie de voorbije maanden uitzichtloos geworden, ook omdat wij voor de jeugd hebben gekozen. Daarom is dit voor beide partijen de beste oplossing. Ruben kan nu de stap maken naar een andere club, iets dat wij hem van harte gunnen."

"Hij was bezig aan zijn vijfde seizoen bij Feyenoord en is zelfs international geworden, nadat hij in 2010 transfervrij overkwam van VVV-Venlo. Wij bedanken Ruben voor zijn bewezen diensten en wensen hem alle succes in de toekomst", aldus Van Geel. Schaken kwam in het shirt van Feyenoord tot 113 Eredivisie-wedstrijden. In oktober 2012 debuteerde hij in het Nederlands elftal.