Tommy Oar in duel met Lasse Schöne

FC Utrecht: 'oorlog in de 16', Duplan niet te koop en geen geld voor vervanger Oar
"Met de jongens die we al in huis hebben, moeten we een eventueel vertrek kunnen opvangen"

FC Utrecht: 'oorlog in de 16', Duplan niet te koop en geen geld voor vervanger Oar

05-01-2015 17:23

FC Utrecht zal het seizoen afmaken met de huidige selectie. Dat vertelt manager spelerszaken en scouting Edwin de Kruijff tegenover FOX Sports. Ook bij een eventueel vertrek van Tommy Oar houdt Utrecht de hand op de knip.

"Ik vind dat we nu compleet zijn. Zelfs als Tommy Oar ineens verkocht wordt, gaan we geen vervanger halen", vertelt De Kruijf. Oar is in het bezit van een aflopend contract en momenteel namens Australië actief op de Asia Cup. "Met de jongens die we al in huis hebben, moeten we een eventueel vertrek kunnen opvangen.''

Onlangs rondde Utrecht de huurovereenkomst van AJ Auxerre-spits Sébastien Haller af. De twintigjarige aanvaller is de beoogde vervanger van de geblesseerde Ruud Boymans. Verder is er geen geld om te investeren in de selectie, daar Utrecht over het voorbije seizoen een verlies van 3,6 miljoen euro leed.

"Voordat Ruud geblesseerd raakte, wilden we al een extra aanvaller halen. Een type dat net als Boymans groot, sterk en balvast is en oorlog in het strafschopgebied kan maken. Met Sébastien hebben we die nu in huis. Ik hoop dat hij het gemis van Ruud kan opvangen", aldus De Kruijff.

Edouard Duplan, die tien maanden geblesseerd was en sinds zijn terugkeer furore maakt, zal niet vertrekken. "Wij willen Edouard niet laten gaan. Hij is net eindelijk fit. Als er een geïnteresseerde club komt, werken wij niet mee.''