'AZ krijgt z'n zin: nieuw Italiaans miljoenenbod voor ontevreden talent is onderweg'
Verdediger met aflopend contract is in de ogen van SS Lazio twee miljoen euro waard

'AZ krijgt z'n zin: nieuw Italiaans miljoenenbod voor ontevreden talent is onderweg'

07-01-2015 11:04
8

Wesley Hoedt mag blijven hopen op een winters vertrek bij AZ. Dat valt althans te lezen in La Corriere della Sera. SS Lazio zou het bod op de jonge verdediger willen verhogen.

Earnest Stewart, directeur voetbalzaken van AZ, onthulde eerder deze week dat de club uit Alkmaar een eerste bod van de Italianen heeft afgeslagen. Volgens verschillende media in Italië heeft de Lazio-leiding besloten het bod op de twintigjarige verdediger te verhogen tot twee miljoen euro. De verdediger heeft zich dit seizoen in de basis gespeeld bij AZ, maar staat momenteel op voet van oorlog met de clubleiding.

Hoedt, een product van de Alkmaarse jeugdopleiding, is in het bezit van een aflopende verbintenis in Alkmaar. Hij weigert zijn contract bij AZ te verlengen. De club besloot vervolgens om de voorkeur te geven aan andere verdedigers, Hoedt werd tijdens het trainingskamp in Portugal ingedeeld bij de reserves. Daarop uitte Hoedt zijn woede. De verwachting van de Italiaanse krant is dat AZ instemt met het bod van twee miljoen euro.