Hiddink krijgt opnieuw kritiek: 'Alsof ik dat niet serieus zou hebben genomen'
"Ik heb in ieder geval als bondscoach weer heel veel zin in het komende jaar"

Hiddink krijgt opnieuw kritiek: 'Alsof ik dat niet serieus zou hebben genomen'

08-01-2015 07:26
1

Guus Hiddink kijkt na een vakantie in Afrika met frisse moed vooruit naar een nieuw jaar als bondscoach. Na de zware start met Oranje raakte de bondscoach eind december opnieuw in opspraak, omdat hij een groot deel van het KNVB-congres in Utrecht zou hebben gemist vanwege een kookworkshop.

Bij NOS Studio Voetbal werd gemeld dat Hiddink de voorkeur gaf aan koken boven de bijeenkomst in de Galgenwaard. "Maar die kooksessie was 's avonds, dus dat klopt niet", reageert de oefenmeester in De Telegraaf. Hij legt uit dat hij een afspraak had met een Russische delegatie studenten en jonge managers van Russische sportclubs.

"Die ontmoeting stond al vast voor de datum van het congres bekend werd. Dat had te maken met de visa van de Russen, die van maandag tot woensdag in Nederland zouden zijn. Toen het KNVB-congres definitief doorging, had ik ineens een dubbele afspraak op mijn bord liggen. Ik heb de gulden middenweg proberen te bewandelen door eerst naar Utrecht te gaan tot ik daar niet meer nodig was", zegt Hiddink.

Hiddink baalt dat het beeld is ontstaan dat hij nauwelijks bij de wederopbouw van het Nederlandse voetbal is betrokken. "Het is vervelend dat gesuggereerd is dat ik het KNVB-congres niet serieus zou hebben genomen", aldus de keuzeheer, die in Afrika de rust vond om de afgelopen maanden als bondscoach de revue laten passeren. "Dat werkt altijd verfrissend. Ik heb in ieder geval als bondscoach weer heel veel zin in het komende jaar."