Amerikanen furieus op Lampard: 'Alle partijen betrokken bij gemaakte afspraken'
New York City zit weer in de wachtkamer

Amerikanen furieus op Lampard: 'Alle partijen betrokken bij gemaakte afspraken'

09-01-2015 18:09

Frank Lampard maakte recent wereldkundig dat hij tot het einde van het huidige seizoen het shirt zal dragen van Manchester City. De ervaren middenvelder zou slechts enkele maanden te bewonderen zijn in het Etihad Stadium en vervolgens de overstap maken naar New York City FC. De Amerikanen lieten in de kranten duidelijk weten niet blij te zijn met de huidige situatie rondom hun aanwinst.

"Ik wil duidelijkheid geven over mijn situatie omdat ik veel leugens en onzin heb gelezen in de diverse kranten. Toen ik vertrok bij Chelsea ondertekende ik een contract om te gaan spelen voor New York City FC. Ik zou daar starten op 1 januari 2015. Vervolgens kreeg ik de mogelijkheid om te trainen en deel uit te maken van de selectie van Manchester City. Dit om in vorm te blijven en zo fit mogelijk te kunnen starten in Amerika", aldus Lampard tegenover The Telegraph.

Op 1 januari 2015 zou de overeenkomst met Manchester City eindigen waarna Lampard zijn carrière zou vervolgen in New York, het liep echter allemaal anders. "De periode werd verlengd door Manchester City en ik zal aan het einde van dit seizoen gaan spelen voor New York City FC. Alle partijen zijn steeds betrokken geweest bij het maken van de afspraken, dit om de beste oplossing te vinden voor iedereen. Ik kijk er uit naar mijn periode bij New York City FC en zal alles geven om met de ploeg daar succesvol te zijn."

Lampard (36) wist met Chelsea drie keer de landstitel te pakken in Engeland. Tevens won hij vier keer de FA Cup en in 2012 de Champions League.