'Opvallende transfer voor Ajax-speler; keuze valt op rivaal van voormalig club'
Tobias Sana keert volgens Zweedse media terug naar vaderland

'Opvallende transfer voor Ajax-speler; keuze valt op rivaal van voormalig club'

12-01-2015 16:59
6

Tobias Sana vertrekt bij Ajax. Dat melden Zweedse media maandag. De buitenspeler komt al maanden niet in de plannen voor van Ajax-trainer Frank de Boer en kiest eieren voor zijn geld. Hij zou een akkoord hebben met Malmö FF uit zijn vaderland

Het Zweede Fotbolltransfers maakt melding van de overstap van Sana naar Malmö. Naar verluidt tekent de vleugelspeler een contract voor vier jaar bij de grootmacht uit Zweden. Voordat Sana bij Ajax kwam, speelde hij voor nota bene de grote rivaal van Malmö: IFK Göteborg.

Voor Sana is er een plekje vrijgekomen bij Malmö, dat onlangs namelijk Emil Forsberg verkocht aan Red Bull Leipzig. Aangezien het contract van de Zweedse aanvaller bij Ajax over enkele maanden afloopt, kwam Malmö bij Sana terecht.

Ajax nam Sana in 2012 voor 350.000 euro over van Göteborg, waarna hij in zijn eerste seizoen dertien competitieduels namens de Amsterdammers speelde. Vorig seizoen, het tweede seizoen van de Zweed in Amsterdamse dienst, kwam Sana vooral in actie namens Jong Ajax. Dit seizoen kreeg hij geen speelminuten meer.

Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis laat via Twitter weten dat Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, de onderhandelingen met Malmö FF inmiddels heeft bevestigd.