Fernandez vindt eindelijk club: Prima oplossing voor de komende maanden
Fernandez wil NAC aan goals helpen

Fernandez vindt eindelijk club: "Prima oplossing voor de komende maanden"

13-01-2015 14:30
7

De werkloze Guyon Fernandez heeft na een half jaar eindelijk een club gevonden. De spits zal het komende half jaar zijn minuten gaan maken in het shirt van NAC Breda. Hij trainde dinsdag voor het eerst mee.

"Het is goed voor mij en goed voor NAC", aldus Fernandez tegen BN/De Stem. De oud-Feyenoorder hoopte maandenlang op het buitenland, maar koos nu alsnog eieren voor zijn geld. Maar langer dan een half jaar hoopt hij niet meer in Nederland te spelen. "Na dit seizoen hoop ik alsnog naar het buitenland te kunnen gaan." De spits kan komend weekeinde zijn debuut maken tegen PEC Zwolle, zijn vorige werkgever waarmee hij de KNVB Beker nog won.

NAC heeft in de tweede seizoenshelft vooral doelpunten nodig en hoopt dat de 28-jarige Fernandez daaraan kan bijdragen. "Ik ben wel wat gewend en die druk leg ik mezelf ook op. We gaan er alles aan doen om NAC in de eredivisie te houden. Dat moet lukken, want ik ben van mening dat de club te laag op de ranglijst staat."

Over een half jaar is het wat Fernandez betreft echter weer einde verhaal. "Na mijn jaar bij Zwolle en het winnen van de beker, wilde ik iets anders. Ik had het na al die jaren wel gezien in de Eredivisie. Ik was toe aan verandering. Door omstandigheden is het daar niet van gekomen. NAC is een prima oplossing voor de komende maanden. Daarna kijk ik weer verder."