Engelsen klagen over populaire Nederlanders: Ze zijn wel duur momenteel
"Dezelfde meute zat een dag later ook in de Kuip bij Feyenoord - Twente"

Engelsen klagen over populaire Nederlanders: "Ze zijn wel duur momenteel"

22-01-2015 08:54
14

Nederland is weer in trek bij scouts uit vooral Engeland. Na mislukte buitenlandse transfers van bijvoorbeeld Bas Dost, Luuk de Jong, Alexander Büttner, Bryan Ruiz en Urby Emanuelson, maken de uit de Eredivisie afkomstige spelers weer furore.

Daley Blind staat in de basis bij Manchester United, Dusan Tadic en Graziano Pellè dragen Southampton en Christian Eriksen is bijna wekelijks van waarde voor Tottenham Hotspur. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Premier League-topscorer van 2014: Wilfried Bony, die zojuist voor liefst veertig miljoen euro is overgestapt naar Manchester City.

"Er wordt in Engeland momenteel goede reclame gemaakt voor de Eredivisie", constateren Marcel Brands (PSV), Hans Nijland (FC Groningen) en spelersmakelaar Louis Laros. "Bij Vitesse - PSV zat zaterdag heel de Premier League", aldus Laros in het Algemeen Dagblad. "Alle scouts in het wereldje ken je inmiddels wel van gezicht en van naam. Dezelfde meute zat een dag later ook in de Kuip bij Feyenoord - Twente en een dag eerder in de Arena bij Ajax - Groningen."

Laros ziet nog wel een aandachtspuntje voor clubs die denken mee te kunnen liften. "Ik sprak deze week een aantal scouts en in Engeland vinden ze Nederlandse spelers wel duur momenteel. Franse spelers bijvoorbeeld zijn in vergelijking goedkoper en op jonge leeftijd vaak fysiek al wat meer gerijpt."

Dat kan er echter ook toe leiden dat spelers wat langer in Nederland blijven. "Afwachten. Ik denk wel: als je nu Tadic neemt, of Pellè of ook Janmaat. Misschien is het zo dat zij nu in één keer slagen, omdat ze op iets latere leeftijd naar Engeland zijn gegaan", besluit hij in het Algemeen Dagblad.