'Niet gek als hij in maart weer de status van Oranje-international heeft'
Ex-internationals vinden dat Feyenoord-goalie bij selectie Nederlands elftal hoort

'Niet gek als hij in maart weer de status van Oranje-international heeft'

23-01-2015 07:26
3

Op 28 maart speelt het Nederlands elftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Kenneth Vermeer moet dan in ieder geval weer bij de selectie zitten. Dat is de mening van ex-internationals Joop Hiele en Stanley Menzo. In hun ogen moet bondscoach Guus Hiddink de Feyenoord-goalie bij Oranje halen.

"Ik heb aan een collega-keeperstrainer gevraagd: wie komen er anders in aanmerking voor Oranje? Cillessen is niet slecht, maar ik heb hem wel in betere vorm gezien", zegt Hiele in gesprek met De Telegraaf. "Tim Krul is geblesseerd geweest en heeft nog niet het ritme. Michel Vorm zit bij Tottenham op de bank."

Ook Menzo verwacht Vermeer terug bij de nationale ploeg, zo geeft hij aan in de ochtendkrant. "Ik kijk er niet gek van op als hij in maart weer de status van Oranje-international heeft. Samen met Cillessen staat hij aan de top van Nederland. Dit zijn de mannen die echt in aanmerking komen voor Oranje. Kenneth haalt een heel hoog niveau en presteert constant."

Vermeer speelde dit seizoen vijftien competitiewedstrijden in de Eredivisie, waarvan één in het shirt van Ajax. In die duels incasseerde hij veertien tegentreffers, zeven keer wist hij de nul te houden.