Cambuur bekijkt beelden erewedstrijd Ricksen: Hoe kunnen wij dan moe zijn?
De Jong hoopt op plaats bij laatste vier

Cambuur bekijkt beelden erewedstrijd Ricksen: "Hoe kunnen wij dan moe zijn?"

26-01-2015 17:43

SC Cambuur verbleef tussen 2000 en 2013 in de Jupiler League, maar is na de terugkeer op het hoogste niveau uitgegroeid tot een gewaardeerde ploeg. Dinsdagavond kunnen de manschappen van trainer Henk de Jong zich zelfs kwalificeren voor de halve finale van de KNVB Beker.

Een zege op bekerhouder PEC Zwolle brengt Cambuur bij de laatste vier en dat zou een primeur betekenen. De Jong kan bij deze opdracht een beroep doen op een vrijwel fitte spelersgroep. "Behalve Michiel (Hemmen, red.) is iedereen fit. Het niveau op de training blijft ook maar stijgen. Ik moet weer een paar moeilijke keuzes gaan maken, de jongens maken het mij flink lastig", zegt de trainer op de clubwebsite.

Cambuur had voor het tweede opeenvolgende seizoen handhaving als doel, maar dat lijkt nu al bijna een zekerheidje. De KNVB Beker geldt als prachtig toetje. "De beker leeft zeker in de groep. We zijn hoe dan ook bezig aan een voor ons geweldig seizoen, wat er morgen ook gaat gebeuren. Maar voor ons is het wel een unieke kans om historie te schrijven. Dat besef is er zeker."

Tegelijkertijd weet De Jong dat de opdracht zwaar is. "PEC Zwolle staat natuurlijk niet voor niks vierde. Ze hebben een prima ploeg en een prima trainer. Het gaat een mooie wedstrijd worden." In aanloop naar deze bekerwedstrijd werd de erewedstrijd van Fernando Ricksen bekeken. "Als je dat ziet, hoe kunnen wij dan moe zijn? Wij gaan morgen gewoon weer meters maken en er invliegen."