Ajacied krijgt pak slaag bij debuut: 'Pret is er wel van af als je met 6-0 verliest'
"Het was meer vechtvoetbal dan technisch voetbal"

Ajacied krijgt pak slaag bij debuut: 'Pret is er wel van af als je met 6-0 verliest'

26-01-2015 22:05
4

Donny van de Beek had zijn debuut in het betaald voetbal wel wat anders voorgesteld. De talentvolle Ajacied beleefde zondag zijn vuurdoop bij Jong Ajax en ging met liefst 6-0 onderuit bij Sparta Rotterdam.

"Ik sta hier niet echt met een glimlach na mijn debuut. Als je met 6-0 verliest, is de pret er wel een beetje van af. Maar het is natuurlijk mooi dat je je debuut mag maken voor Jong Ajax", vertelt Van de Beek tegen Ajax TV.

"Voorafgaand denk je aan een mooie wedstrijd: Sparta-uit. Jammer dat het dan zo eindigt", schetst de jongeling. Jong Ajax-trainer Andries Ulderink: "Hij nam veel hooi op zijn vork, wilde veel aan de bal komen. Dat hij het in het laatste kwartier zwaar heeft, is nou eenmaal zo."

Hoe vond Van de Beek het zelf om in de Jupiler League te spelen? "Het was meer vechtvoetbal dan technisch voetbal. Daar moet je ook mee leren omgaan. Het is alleen maar goed om dit soort wedstrijden te spelen. Je moet bijvoorbeeld positioneel goed staan, anders moet je continu omschakelen. En de Jupiler League is ook fysiek meer aanpoten dan bij de A-junioren", besluit Van de Beek.