Been geeft Feyenoord drie transfertips: Dat kan de nieuwe Bosvelt worden
"De tandem Jordy Clasie en Karim El Ahmadi is in de Eredivisie ongeëvenaard"

Been geeft Feyenoord drie transfertips: "Dat kan de nieuwe Bosvelt worden"

27-01-2015 07:44
17

Feyenoord kampt op dit moment met het probleem dat het te weinig scorende spelers heeft. Dat brak de Rotterdammers dit seizoen al twee keer op tegen Ajax en dus ook in de strijd om het kampioenschap.

"Ik beperk mij gewoon tot de feiten en dan constateer ik, net als iedereen, dat er niet goed is geanticipeerd op het vertrek van Graziano Pelle", stelt de oud-trainer van Feyenoord tegenover het Algemeen Dagblad. "Slechts 33 doelpunten, dat kan toch geen verrassing zijn voor de clubleiding?" Colin Kazim-Richards weet voorlopig de verwachtingen niet waar te maken als vervanger van de Italiaan.

"Als trainer zit je voor het seizoen altijd met een lijstje op schoot", gaat Been verder. "Daar vul je in hoeveel doelpunten een speler ongeveer zal gaan maken. Daar was dus al duidelijk waar de problemen zouden liggen. Doodzonde, want Feyenoord is onder Fred Rutten enorm gegroeid. Ze spelen Ajax twee keer van de mat. De tandem Jordy Clasie en Karim El Ahmadi is in de Eredivisie ongeëvenaard. Maar ja, Feyenoord scoort niet."

"Dan volgend seizoen maar", reageert de analyticus. "Dirk Kuyt wil graag naar Feyenoord, meteen ophalen dus, lijkt mij. Als Clasie vertrekt, haal je Joey van den Berg van Heerenveen, dat kan de nieuwe Paul Bosvelt worden in de Kuip. En vervolgens haal je Furdjel Narsingh van Cambuur als rechterspits. Dan ben je klaar."