Arsenal laat witte rook vrij: Deze club is misschien wel groter dan ik dacht
'Gunners' maken komst van verdediger officieel

Arsenal laat witte rook vrij: "Deze club is misschien wel groter dan ik dacht"

28-01-2015 18:02

Arsenal heeft woensdag twee zaken afgerond op de spelersmarkt. De Engelse topclub legde de Braziliaanse verdediger Gabriel Paulista voor langere tijd vast. De 24-jarige Zuid-Amerikaan komt over van Villarreal in Spanje.

Paulista kreeg afgelopen maandag zekerheid over een werkvergunning in Engeland. In ruil voor zijn overgang ontvangt de Spaanse club naar verluidt zo'n 12,5 miljoen euro aan afkoopsom. Bovendien verhuist aanvaller Joel Campbell (22) voor de rest van het seizoen op huurbasis van Arsenal naar Villarreal. Voor zijn vertrek naar Spanje ondertekende de Costa Ricaan een nieuw, meerjarig contract bij de Engelse club.

"Allereerst wil ik God bedanken voor deze kans. Het is opnieuw een gerealiseerde droom en ik ben er misschien pas net, maar het gevoel is nu al goed", vertelt Paulista op de website van de Londenaren. "Arsenal is een topclub en dat zorgt voor de mogelijkheid om verder te bouwen. In mijn carrière zoek ik naar meer uitdagingen."

Arsenal is geen onbekende ploeg voor de Zuid-Amerikaan. "Ik heb Arsenal al vaak zien voetballen en je merkte al snel dat het een enorme club is met een fantastische infrastructuur. Ik ben dus niet verrast de laatste dagen. Dit is echt een grote club, al is de club misschien wel groter dan ik dacht. Wat dat betreft heb ik niets te klagen."