Voormalig spelmaker van Twente keert definitief niet terug naar PSV
Bryan Ruiz wordt door Fulham verhuurd aan Spanjaarden

Voormalig spelmaker van Twente keert definitief niet terug naar PSV

31-01-2015 11:58
2

Bryan Ruiz heeft een nieuwe club gevonden. De oud-smaakmaker van FC Twente verkast van het Engelse Fulham naar het Spaanse Levante. Dat maakten de Spanjaarden via de officiële kanalen bekend. De club wacht alleen nog op goedkeuring van de FIFA.

Inmiddels heeft Levante Ruiz al ingeschreven bij de voetbalbond van Spanje, de LFP. De Costa Ricaan zal tot het einde van dit seizoen op huurbasis uitkomen voor de Spanjaarden, als FIFA de transfer goedkeurt.

Vorig seizoen speelde Ruiz nog een half seizoen op huurbasis bij PSV, dat nu ook een buitenspeler zoekt. De Zuid-Amerikaan past echter niet in het profiel van PSV, dat een vervanger voor Florian Jozefzoon zoekt en niet direct een 'grote speler'.

Bij PSV scoorde Ruiz vorig seizoen in veertien wedstrijden vijf doelpunten. De creatieve aanvallende middenvelder speelde dit seizoen zeventien competitiewedstrijden namens Fulham en scoorde viermaal. Met de Engelsen speelde hij op het tweede niveau, de Championship. Levante komt uit in de Primera Division,de hoogste Spaanse klasse.