Polletje opnieuw de baas: Dat van mij was dommigheid, dit was gewoon pure pech
"Mickey, trek je er niks van aan"

Polletje opnieuw de baas: "Dat van mij was dommigheid, dit was gewoon pure pech"

09-02-2015 08:32
1

Na het polletje dat Ajax zondag de zege op Go Ahead Eagles opleverde, viel vooral de naam van Hans van Breukelen vaak. De voormalig international werd als keeper van PSV ook al eens door het gras verslagen en kan zich dan ook goed voorstellen hoe Mickey van der Hart zich voelde.

Beide situaties zijn echter niet helemaal met elkaar te vergelijken, stelt Van Breukelen in het Algemeen Dagblad. "Ik liet de bal tijdens het stuiteren op een polletje vallen en pakte hem weer op en dat mocht niet", zegt de goalie, die daardoor zijn plek in Oranje verloor. "Dat van mij was dommigheid, dit van Mickey was gewoon pure pech. Zuur voor die jongen."

Van Breukelen wordt na bijna twintig jaar nog steeds aan 'polletjes-incident' herinnerd. "Zo gaat dat als keeper. Ze kennen mij als die keeper die een strafschop stopte tegen Benfica en tegen de Sovjetunie. Én als die doelman van dat polletje. Ik werd de Kop van Jut. Ik hoop dan ook dat Mickey snel een strafschop gaat stoppen in een van zijn komende wedstrijden."

"Als ik Mickey een advies mag geven: haal je schouders op en trek je niets aan van wat iedereen nu gaat zeggen of schrijven en bedenk goed hoe die treffer tot stand is gekomen. Het zal er ook wel overgaan dat Van der Hart door Ajax is verhuurd aan Go Ahead. Mickey, trek je er niks van aan", benadrukt Van Breukelen nogmaals.