Nieuwe spits voor Oranje al in beeld: Van Persie en Huntelaar zijn bijna passé
Oefenmeester onder de indruk van Dost

Nieuwe spits voor Oranje al in beeld: "Van Persie en Huntelaar zijn bijna passé"

17-02-2015 07:15
5

De indrukwekkende prestaties van Bas Dost bij VfL Wolfsburg zijn momenteel het onderwerp van gesprek. Ook bij Gertjan Verbeek, die in de boomlange aanvaller een potentiële kandidaat voor Oranje ziet.

Met zijn vier doelpunten tegen Bayer Leverkusen was de doorbraak van Dost bij Wolfsburg afgelopen weekend compleet. Verbeek, die in het seizoen 2009/10 met de spits samenwerkte bij Heracles Almelo, denkt dat er nog meer in zit voor de speler. "Van Persie en Huntelaar zijn bijna passé. Die zijn de dertig gepasseerd en kunnen nog mee tot het EK, maar het WK halen ze waarschijnlijk al niet meer. De lichting daarachter bestaat uit Luuk de Jong en Bassie Dost."

"Ik zie dat wel zitten met Dost. Het belangrijkste is dat hij dit niveau vasthoudt en fit blijft. Dit moet geen incident zijn. Als Dost stabiel blijft, dan gaat hij volgend seizoen met Wolfsburg internationale ervaring opdoen in de Champions League en kan hij de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling", besluit de huidige coach van VfL Bochum in gesprek met de Telegraaf.