Rotterdam zegt hulp toe: 'Dit gedrag is volstrekt onacceptabel, veel sterkte'
Klein deel van Feyenoord-aanhang misdraagt zich rond Europa League-duel

Rotterdam zegt hulp toe: 'Dit gedrag is volstrekt onacceptabel, veel sterkte'

20-02-2015 16:02
4

Rotterdam is bereid Rome te helpen bij het opsporen van de Feyenoord-supporters die woensdag en donderdag stennis hebben geschopt. Ahmed Aboutaleb spreekt er schande van.

"Dit gedrag is volstrekt onacceptabel", schreef de Rotterdamse burgemeester vrijdag in een brief aan zijn Romeinse collega Ignazio Marino. Volgens Aboutaleb hebben de hooligans 'op ongelofelijke wijze misbruik gemaakt van uw gastvrijheid en schade toegebracht aan uw prachtige stad'. Hij wenst de burgemeester en de inwoners van Rome 'sterkte bij de nasleep van deze trieste gebeurtenis'.

Volgens een eerste schatting hebben alleen al de winkeliers in Rome zeker drie miljoen euro schade geleden door de rellen. Er waren onlusten bij de Spaanse Trappen en in andere delen van het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad. Tientallen supporters zijn opgepakt, een deel is al veroordeeld.

De brute misdragingen van de fans hebben geen sportieve of financiële gevolgen voor Feyenoord. De Europese voetbalbond UEFA kan geen maatregelen nemen, omdat ze alleen over de gebeurtenissen in het stadion gaan. Feyenoord, dat donderdagavond met 1-1 gelijk speelde tegen AS Roma, hoeft daardoor niet te vrezen om vanwege de rellen uit de Europa League gezet te worden.