Italianen waarschuwen voor 'vendetta': Roma-fans willen wraak op Feyenoord
Politie bijzonder waakzaam

Italianen waarschuwen voor 'vendetta': Roma-fans willen wraak op Feyenoord

23-02-2015 09:10
7

Alle ogen zijn donderdagavond gericht op Rotterdam. Daar vindt in De Kuip de return tussen Feyenoord en AS Roma plaats. Maar de aandacht ligt niet alleen op dat wat zich binnen de lijnen afspeelt, ook de ontwikkelingen daarbuiten worden nauwlettend gevolgd.

De autoriteiten houden er namelijk rekening mee dat Roma-fans naar Nederland komen om wraak te nemen voor de gebeurtenissen van vorige week. De Italiaanse politie houdt de harde kern van AS Roma-supporters daarom extra in de gaten. Er komen 2500 aanhangers naar Rotterdam.

De Italiaanse politie waarschuwt voor een vendetta, een wraakactie. Dat melden de kranten van Wegener. Digos, de undercoverafdeling van de politie, verwacht dat fans op eigen initiatief zullen afreizen, en via Amsterdam, Antwerpen en Brussel Rotterdam willen bereiken. 

Na de eerste wedstrijd in Rome werd al voorkomen dat een groep van veertig Roma-hooligans met knuppels en stenen de confrontatie aanging met een groep Feyenoord-fans. Elders in de stad werden enkele Rotterdammers wel belaagd. De Roma-aanhang heeft een slechte naam, maar mag na een verbod wel weer met de club meereizen.