'Twente krijgt klap na klap: KNVB komt volgende week met puntenstraf'
Tukkers bestraft voor financieel zootje

'Twente krijgt klap na klap: KNVB komt volgende week met puntenstraf'

01-03-2015 16:28
10

FC Twente zit in de hoek waar de klappen vallen. Na het ontluisterende gelijkspel tegen NAC Breda krijgt de club uit Enschede ook nog eens drie punten in mindering, meldt Voetbal International.

De KNVB legt Twente een puntenstraf op, aangezien de club zich niet aan het plan van aanpak heeft gehouden. Die was opgesteld om de financiële huishouding op orde te krijgen. Twente is er niet in geslaagd om de bezuiniging op de spelerskosten in zijn geheel door te voeren en wordt daarvoor gestraft.

Als de drie punten inderdaad in mindering worden gebracht zakt FC Twente naar de negende plaats in de stand van de Eredivisie. Het is de verwachting dat de straf begin deze week wordt bevestigd door de voetbalbond, meldt het weekblad.

De puntenstraf is het nieuwste hoofdstuk in de malaise bij de Enschedeërs, waar trainer Alfred Schreuder (foto) op de schopstoel lijken te zitten. Na de thuiswedstrijd tegen NAC (1-1) stonden boze supporters de selectie en technische staf op te wachten. Twente pakte in de laatste vijf Eredivisie-duels één punt.