Cocu voelt pijn na 'onverdiende' nederlaag PSV: Ajax leek rijp voor de slacht
"We hebben alleen de mogelijkheden niet benut"

Cocu voelt pijn na 'onverdiende' nederlaag PSV: "Ajax leek rijp voor de slacht"

01-03-2015 19:22
17

Phillip Cocu kon zondag na negentig minuten voetballen bijna niet geloven dat hij met PSV van Ajax had verloren (1-3). De Eindhovenaren domineerden in grote delen van de topper.

"We speelden goed, met flair en overtuiging. We hebben alleen de mogelijkheden niet benut. En zij profiteren wel van de sporadische kansen die ze krijgen", constateerde Cocu na afloop.

"We hebben echt goed gespeeld", zei de PSV-trainer. "We bleven geloven in de gelijkmaker en die komt uiteindelijk ook. Dan kunnen we een gelijkspel gaan koesteren, maar Ajax leek rijp voor de slacht. Dus gingen we door. Het is jammer dat Ajax dan scoort met een van richting veranderd schot. Volgens mij had Locadia die bal ook nog weg kunnen koppen."

"Deze nederlaag doet even pijn. Maar we moeten niet vergeten dat we niet voor niets veertien punten voorsprong hadden op Ajax. En nu hebben we nog steeds elf punten meer. Dat moet normaal gesproken voldoende zijn. Als we zo blijven spelen als vandaag, dan komen we echt niet meer in de problemen."

Cocu kon zijn spelers uiteindelijk weinig verwijten, al had hij graag gezien dat Jeffrey Bruma wat slimmer was geweest. De verdediger maakte een overtreding op Anwar El Ghazi, waarna Lasse Schöne de vrije trap binnenschoot. "De overtreding die vooraf ging aan de 1-2 was niet heel slim, zeker als je Schöne daarvoor al een vrije trap op de lat hebt zien schieten."