Onzekerheid inspireerde Chelsea-legende: Ik vecht voor mijn toekomst
Centrumverdediger wil ongelijk van anderen bewijzen

Onzekerheid inspireerde Chelsea-legende: "Ik vecht voor mijn toekomst"

03-03-2015 12:39

John Terry moet knokken voor zijn toekomst bij Chelsea, geeft het icoon van de Londenaren toe. De club wil een nieuwe generatie van jongere spelers in het elftal laten integreren en de verdediger vreest voor zijn basisplaats. Voor een rivaliserende club uitkomen zou hij echter nooit doen.

Terry stond dit seizoen alle Premier League-duels aan de aftrap, maar toch denkt hij te moeten vrezen voor zijn plekje. De aanvoerder heeft een aflopend contract, dat zeer waarschijnlijk wel verlengd zal worden, maar zijn leeftijd begint inmiddels mee te spelen. Vooralsnog lijkt er echter geen vuiltje aan de lucht, toch moet Terry knokken voor zijn toekomst.

"Mourinho maakte me bij zijn komst al duidelijk, dat als ik hard zou werken, ik mijn extra jaren zou krijgen en zou spelen. Maar zo niet, dan zijn er andere, jongere spelers die kunnen spelen. Ik vecht dus voor mijn toekomst, voor mijn familie, en ik wil alles geven", geeft Terry toe in gesprek met The Guardian.

"Ik weet niet hoe lang ik nog te gaan heb", vervolgt de 34-jarige Engelsman. "Hopelijk nog een paar jaar, maar mocht dit mijn laatste zijn, dan hoop ik dat het met een knal eindigt. De onzekerheid heeft me in positieve zin geholpen. Je hebt geen vier of vijf jaar van je contract te gaan als je ouder wordt, de club heeft de macht. Dat heeft me geïnspireerd. Ik vecht voor mezelf en mijn familie - en om anderen hun ongelijk te bewijzen."

Frank Lampard, de voormalige ploeggenoot van Terry, vertrok vorig jaar naar concurrent Manchester City. Een dergelijke overstap ziet het icoon van The Blues niet zitten. "Nee, maar er komt wel een moment om te gaan. Nu is dat nog niet het geval, ik wil ook volgend jaar nog spelen. Maar daarna, over twee of drie jaar? Ik weet het niet."