Van Halst schrikt van Twente: Dat de club er zo slecht voor stond wist ik niet
Van Halst begrijpt straf van KNVB niet

Van Halst schrikt van Twente: "Dat de club er zo slecht voor stond wist ik niet"

06-03-2015 20:02
17

Jan van Halst betreurt de financiële malaise bij FC Twente. De oud-voetballer vindt echter niet dat de KNVB juist heeft gehandeld door de Enschedese club drie punten in mindering te geven.

Van Halst was tussen 2010 en 2011 als manager algemene zaken actief bij Twente. "Ik voel me niet verantwoordelijk voor deze situatie. Ik ben al bijna vier jaar weg. Bovendien had ik geen statutaire bevoegdheid", vertelt hij aan FOX Sports. Er zijn de afgelopen jaren al veel verhalen naar buiten gekomen, maar dat de club er zo slecht voor stond wist ik niet en heeft me verrast. Natuurlijk doet me dat pijn. Ik heb in totaal twintig jaar bij FC Twente gezeten."

Dat Twente inmiddels drie punten in mindering heeft gekregen van de KNVB maakt Van Halst echter kwaad. De oud-verdediger spreekt van een oneerlijke straf. "Van het voetbal moet je afblijven. Dit is een soort van competitievervalsing." Twente is inmiddels terug te vinden op de negende plaats in de Eredivisie. Vrijdagavond gaat de ploeg van trainer Alfred Schreuder op bezoek bij Willem II.