Huntelaar geeft knettergekke wedstrijd in 'bekend' Madrid smoel met twee goals
Real komt met de schrik vrij

Huntelaar geeft knettergekke wedstrijd in 'bekend' Madrid smoel met twee goals

10-03-2015 22:36
6

Real Madrid is met de schrik vrijgekomen tegen Schalke 04 (3-4). Klaas-Jan Huntelaar zorgde met twee goals voor bijzonder veel spanning, maar de Duitsers kwamen in Madrid nét tekort om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Cristiano Ronaldo vestigde een record. Ook hij scoorde tweemaal en is nu alleenheerser op de lijst van topscorers aller tijden in Europees verband.

Dankzij een zege van 2-0 drie weken geleden in Duitsland plaatste de uitgefloten Spaanse ploeg zich met het schaamrood op de kaken voor de kwartfinales. Het was bij vlagen niet om aan te zien wat Real Madrid aan 'voetbal' produceerde. Verdedigend rammelde het aan alle kanten, vanaf het middenveld kwam nauwelijks enige aanvoer en voorin zat er voortdurend ruis op de BBC-lijn (Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo).

Schalke had heel snel door dat er in het morrende Bernabeu een stunt mogelijk was. Met veel bravoure en het nodige opportunisme zocht de Duitse nummer vijf na het povere openingsoffensief van de thuisploeg al de aanval. Met dank aan de mistastende doelman Iker Casillas, die zijn 146e wedstrijd in de Champions League afwerkte, opende Christian Fuchs na een tactisch foefje van Huntelaar de score (0-1). Ronaldo wist de boze aanhang van Real enigszins te sussen met zijn eerste rake kopbal, 1-1.

Ook na de gelijkmaker bleef de stuurloze thuisclub knoeien. In de slotfase van de eerste helft was Real Madrid zelfs even volledig de kluts kwijt. Huntelaar was twee keer dicht bij een treffer (rolletje voorlangs en schot op de kruising) voordat hij tegen zijn vroegere club in de rebound alsnog tot scoren kwam, 1-2. Opnieuw klonk er een striemend fluitconcert en weer was het Ronaldo die de gefrustreerde supporters tot bedaren wist te brengen met een fraaie kopbal, 2-2.

Na de rust toonde Real Madrid amper verbetering. Met een koelbloedige en doeltreffende actie zorgde Karim Benzema in de 52e minuut voor de eerste Spaanse voorsprong (3-2). Daarmee was het Duitse verzet echter nog niet gebroken. Sané schoot Schalke 04 op prachtige wijze weer langszij: 3-3. In het resterende halfuur liep het zwalkende Real Madrid ook nog tegen de tweede treffer van Huntelaar op: 3-4. Met dank aan doelman Casillas bleef het daarbij. (ANP)