'Amrabat belandt via PSV, Galatasaray en Málaga bij Europa League-winnaar'
Salaris geen probleem voor club

'Amrabat belandt via PSV, Galatasaray en Málaga bij Europa League-winnaar'

17-03-2015 15:38

De kans bestaat dat Nordin Amrabat in de zomer overstapt naar Sevilla. De aanvaller wordt al anderhalf jaar door Galatasaray verhuurd aan Málaga en blijft mogelijk actief in Spanje.

Amrabat, die over twee weken zijn 28e verjaardag viert, maakt een prima indruk aan de Costa del Sol. In de competitiewedstrijd tegen Córdoba afgelopen zondag was hij opnieuw trefzeker, voor de vijfde keer dit seizoen. Met dat aantal staat Amrabat tweede op de topscorerslijst van Málaga.

De kans is volgens media in Spanje groot dat Amrabat aan zijn laatste maanden bezig is bij Málaga, dat hem sinds januari 2014 huurt van Galatasaray. De club kan niet aan de vraagprijs van drie miljoen euro voldoen. Sevilla volgt de situatie intussen op de voet. Het salaris van Amrabat, rond de één miljoen per jaar, is geen probleem voor de Europa League-winnaar. Verwacht wordt dat de nummer vijf van Spanje deze maand een officiële poging gaat wagen.

Amrabat speelde in Nederland voor FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV, waarna hij de oversteek naar Turkije maakte. Daar verdiende de aanvaller via Kayserispor een transfer naar Galatasaray. In Istanbul is hij niet meer gewenst.