FC Twente heeft nog tot eind maart om peperdure kracht te verkopen
Verdediger drukt zwaar op de begroting

FC Twente heeft nog tot eind maart om peperdure kracht te verkopen

19-03-2015 13:20
1

FC Twente heeft nog tot eind maart de tijd om de transfer van Rasmus Bengtsson af te ronden. Het Zweedse Malmö FF heeft interesse in de 28-jarige verdediger, maar eind maart sluit de transfermarkt in Zweden.

Bengtsson drukt met zijn salaris zwaar op de begroting in Enschede. Hij beschikt over een aflopend contract, maar de Tukkers willen hem maar wat graag nu nog kwijtraken met het oog op de financiën. De tijd begint echter te dringen, meldt Voetbal International. Overigens is Bengtsson momenteel nog wel uit de roulatie met een knieblessure.

Bengtsson kwam in 2010 in Overijssel terecht. FC Twente nam hem toen op transfervrije basis over van Hertha BSC, dat hem een jaar eerder overnam van Trelleborgs FF. In Enschede kwam de Zweedse verdediger in drie seizoen tijd tot meer dan negentig wedstrijden. Daarin kwam hij zeven keer tot scoren.

In zijn vaderland begon Bengtsson zijn loopbaan bij de gerenommeerde jeugdafdeling van Malmö FF, de club die hem nu weer wil overnemen. Hij kwam echter nooit in actie voor de ploeg waar onder meer Zlatan Ibrahimovic in de jeugd speelde.