'PSV probeert transfersom Guardado te verlagen om tekengeld te kunnen garanderen'
'PSV en Guardado willen definitieve transfer'

'PSV probeert transfersom Guardado te verlagen om tekengeld te kunnen garanderen'

19-03-2015 20:38
5

PSV is op dit moment in Valencia om te praten over een transfer van Andrés Guardado. De Mexicaan is op huurbasis actief in Eindhoven, maar de koploper van de Eredivisie legt de ervaren middenvelder graag definitief vast. Daarvoor moeten nog wel de nodige plooien worden gladgestreken.

Technisch manager Marcel Brands vertegenwoordigt PSV in Valencia, zo meldt Voetbal International. Eerder in de week zou de zaakwaarnemer van de Mexicaan al richting Spanje zijn gevlogen. Donderdagavond zitten de partijen voor het eerst om tafel. Zowel PSV als de vertegenwoordiger van Guardado zullen duidelijk maken graag een transfer te willen bewerkstelligen.

Voor Guardado ligt in Eindhoven een meerjarig contract klaar. In Valencia beschikt de international nog over een verbintenis tot de zomer van 2016, waardoor een transfersom betaald dient te worden. PSV moet daarin een belangrijke afweging maken, omdat het ten koste gaat van het tekengeld van Guardado. De PSV'ers zijn niet in staat om het volledige salaris van 750.000 euro netto over te nemen en willen dat compenseren met tekengeld.