Hiddink haalt Klaassen toch bij selectie, Dost maakt kans op Oranje-debuut
Nog een verrassing in selectie Oranje

Hiddink haalt Klaassen toch bij selectie, Dost maakt kans op Oranje-debuut

20-03-2015 12:06
10

Bas Dost en Davy Klaassen zijn door Guus Hiddink opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor de duels met Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (oefenwedstrijd). Dat maakte de bondscoach vrijdagmiddag bekend.

De keuze voor Klaassen is opmerkelijk, omdat de Ajacied - tot zijn eigen verrassing - niet tot de voorselectie behoorde. Datzelfde geldt voor Jonathan de Guzman, die er eveneens bij is gehaald. Dost werd al een paar keer eerder geselecteerd, maar hij wacht nog op zijn debuut.

De 25-jarige spits van VfL Wolfsburg was na de winterstop al goed voor liefst dertien treffers. De laatste weken staat hij echter droog. In de strijd om een plek in de spits moet hij zien af te rekenen met Luuk de Jong en Klaas-Jan Huntelaar.

Sven van Beek heeft het ondanks zijn sterke seizoen in de Feyenoord-defensie niet tot de definitieve selectie weten te schoppen. Ron Vlaar ontbreekt eveneens, de verdediger van Aston Villa kampt nog met een blessure.

De selectie van Oranje komt maandagavond bijeen in Noordwijk. Zaterdag 28 maart volgt de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, drie dagen later staat de oefenwedstrijd tegen Turkije op de rol.

De volledige selectie:
Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma, Jetro Willems (beiden PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Napoli), Nigel de Jong (AC Milan), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV)

Aanval: Memphis Depay, Luuk de Jong, Luciano Narsingh (allen PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Arjen Robben (Bayern München)