Ajax-talenten in beeld bij Oranje: Ik voel dat ze zich willen ontwikkelen
"Dat zijn jongens die we inderdaad in de gaten houden"

Ajax-talenten in beeld bij Oranje: "Ik voel dat ze zich willen ontwikkelen"

20-03-2015 12:38
3

Guus Hiddink volgt de ontwikkeling van Anwar El Ghazi en Riechedly Bazoer. De twee talenten van Ajax hebben zich de laatste weken nadrukkelijk in de kijker gespeeld van de bondscoach van Oranje.

Na de bekendmaking van de definitieve selectie kreeg Hiddink vragen over El Ghazi, die er niet bij zit. "Of hij in beeld is? Dat zijn jongens die we inderdaad in de gaten houden", zegt de 68-jarige Achterhoeker over het negentienjarige talent van de Amsterdammers.

"Voor de winterstop ging het op en af. De laatste weken gaat hij frequenter spelen. Je ziet wat onrust, dat is ook logisch. Aan de andere kant zie je dat die jongen goed en bewust bezig is om zich goed te ontwikkelen. Dan heeft hij goede en dreigende momenten. Dat zien wij graag."

Ook de naam van Bazoer, donderdagavond de maker van de 1-0 tegen Dnipro Dnipropetrovsk, viel in Zeist. "Die zit bij Aron (Winter, bondscoach van Oranje onder 19, red.) in de kwalificatie, maar die zit in hetzelfde stramien als El Ghazi. Hij speelt al met een flair alsof hij een paar jaar in de schijnwerpers speelt."

"Hij is heel onbevangen, maakt kleine foutjes, maar dat is aangenaam om te zien. Dat zijn jongens die vrij snel gaan komen, als hun omgeving en ze zelf de kop erbij houden. Ik voel bij El Ghazi en Bazoer dat ze zich willen ontwikkelen."