Vijf opvallende afwezigen in de selectie van Oranje
Hiddink maakt selectie bekend

Vijf opvallende afwezigen in de selectie van Oranje

20-03-2015 13:10
15

Guus Hiddink heeft vrijdagmiddag zijn selectie voor de duels met Turkije en Spanje naar buiten gebracht. Onder meer Davy Klaassen en Bas Dost kregen heugelijk nieuws, maar er zijn ook enkele verrassende afwezigen. VoetbalPrimeur zet ze op een rijtje.

Sven van Beek
Hoewel hij pas twintig jaar oud is, lijkt Sven van Beek nu al één van de meest opvallende afwezigen. Gezien zijn sterke seizoen bij Feyenoord had menigeen erop gerekend dat Guus Hiddink de verdediger zou oproepen, zeker nu Ron Vlaar niet van de partij is. Jeffrey Bruma (PSV) en Joël Veltman (Ajax) krijgen echter de voorkeur.



Virgil van Dijk
Echt verrassend is het al niet meer, maar Virgil van Dijk werd vrijdag alweer over het hoofd gezien. De verdediger van Celtic behoorde al niet tot de voorselectie en dat bleek een voorteken. Van Dijk hoeft ook onder Guus Hiddink niet op Oranje te rekenen.



Erik Pieters
Ook Erik Pieters onderhoudt een moeizame relatie met het Nederlands elftal. De linksback is bij Stoke City een vaste basisklant in de Premier League en daar presteert hij meer dan naar behoren. Jetro Willems krijgt echter de voorkeur en ook Daley Blind en Bruno Martins Indi kunnen daar uit de voeten.

 

Quincy Promes
Luciano Narsingh en Ibrahim Afellay zijn twee van de meest opvallende aanwezigen in de selectie die Hiddink onthulde. De keuze voor de PSV'er en ex-PSV'er gaat ten koste van bijvoorbeeld Quincy Promes, die in de sterke Russische competitie bezig is aan een prima debuutseizoen. Toch lijkt hij enigszins uit beeld te zijn geraakt.



Anwar El Ghazi
Het is misschien wat vroeg, maar doet Anwar El Ghazi echt onder voor Narsingh? De negentienjarige aanvaller is in elk geval gevaarlijker, gezien zijn negen goals en acht assists. Narsingh komt niet verder dan vier treffers en zeven assists. Hiddink zei al wel dat hij El Ghazi in de gaten houdt.