Geweldig transfernieuws voor PSV op komst; Brands hoopt op maandag
"Het ziet er goed uit"

Geweldig transfernieuws voor PSV op komst; Brands hoopt op maandag

20-03-2015 13:46
15

PSV is opnieuw een stapje dichter bij de definitieve komst van Andres Guardado gekomen. Marcel Brands was donderdag en vrijdag in Spanje en heeft een goed gevoel, laat hij weten aan Voetbal International.

De technisch directeur voerde in Spanje gesprekken met Valencia, de broodheer van Guardado. Inzet van dat onderhoud was een eventuele transfer van de Mexicaanse alleskunner, die openstaat voor een permanent verblijf in Eindhoven, maar afhankelijk is van de wensen van Valencia.

"Het ziet er goed uit", laat Brands vrijdag weten aan het weekblad. "De mensen van Valencia gaan nu terugkoppelen met de clubeigenaar uit Singapore, maandag hoop ik te horen of we de deal rond kunnen maken."

De technisch manager van PSV proefde dat Valencia begrip heeft voor de wens van Guardado om in Eindhoven te blijven. "Ze beseffen dat hij destijds transfervrij naar Valencia is gekomen. Dat nemen ze mee in het bepalen van hun vraagprijs, net als de persoonlijke wens van de speler om bij PSV te kunnen blijven voetballen."

Het Valencia-contract van Guardado loopt nog een jaar door, waardoor PSV een transfersom op tafel moet leggen. De Eindhovenaren moeten daarin een belangrijke afweging maken, omdat de club niet in staat is om het volledige salaris van 750.000 euro netto over te nemen. Dat moet waarschijnlijk gecompenseerd worden met tekengeld.