Toen werden we weggespeeld en kregen we een harde Eredivisie-les
"Dat gebeurt er als je PEC Zwolle veel ruimte geeft"

"Toen werden we weggespeeld en kregen we een harde Eredivisie-les"

20-03-2015 17:26

Excelsior aast op revanche. Eerder dit seizoen werd op eigen veld met 0-5 verloren van PEC Zwolle. Komende zondag gaan de manschappen van trainer Marinus Dijkhuizen logischerwijs voor een beter resultaat.

"Die thuiswedstrijd toonde aan wat er gebeurt als je tegen PEC Zwolle te veel ruimte weggeeft", zegt de keuzeheer op de website van de Kralingers. "In het eerste kwartier hadden we het nog wel goed voor elkaar, maar de eerste kans voor hen was direct raak. Vanaf dat moment werden we weggespeeld en kregen we een harde Eredivisie-les. PEC Zwolle zit misschien in een iets mindere fase nu (van de laatste zes duels gingen er vijf verloren, red.), maar ze zijn wel op volle oorlogssterkte zondag. Zij zijn sterk aan de bal en kunnen makkelijk scoren."

Wedden

Meer odds

Excelsior staat slechts zes punten voor op de degradatiezone en wist in vijf wedstrijden slechts één duel naar zich toe te trekken. Maar Dijkhuizen wil niets weten van een dip. Vorige week zaterdag verloren de Rotterdammers nipt van Willem II (2-3). "Dat was vervelend, maar meer niet. We hebben nog steeds het gevoel dat we van iedereen punten kunnen pakken en met dat gevoel gaan we daar zondag ook naartoe."