Deze wedstrijden zou je kunnen zien als grote derby's, prachtig om mee te maken
"Ik denk toch dat Ajax gaat winnen"

"Deze wedstrijden zou je kunnen zien als grote derby's, prachtig om mee te maken"

21-03-2015 09:08
1

Dmitry Bulykin is één van de spelers die zowel voor Ajax als voor ADO Den Haag uitkwam. Zondag staan zijn oude clubs in de Arena tegenover elkaar en de spits weet als geen ander hoe belangrijk die wedstrijd voor sommigen is.

"Deze wedstrijd is belangrijk voor de spelers, maar voor sommige supportersgroepen is het dubbel zo erg", trapt de 35-jarige Bulykin af. In het seizoen 2010/11 won de aanvaller met ADO twee keer van Ajax, het jaar erop won hij in dienst van Ajax twee keer van ADO.

"Vooral de supporters van ADO waren voor die wedstrijden erg fanatiek", herinnert de Rus zich in gesprek met Ajax Showtime. "Voetbal is gewoon een spel, maar dat ligt wat anders voor veel supporters. De wedstrijden tussen Ajax en ADO zou je kunnen zien als een grote derby. Daar hou ik van, zeker in de Arena voor 50.000 man was het genieten. Dat was prachtig om mee te maken."

De transfervrije spits kijkt uit naar de clash van zondag. "ADO beleeft geen goed seizoen, maar is altijd op z'n best tegen Ajax. Ajax zal wel wat aangeslagen zijn. Ik heb de uitschakeling tegen Dnipro Dnipropetrovsk gezien. Zoiets is mentaal lastig voor een team. Toch denk ik dat Ajax zondag van ADO gaat winnen. Ze hebben een heel getalenteerde ploeg."