Bayern München bevestigt drama voor Robben en Nederlands elftal
Botte pech voor Nederlander

Bayern München bevestigt drama voor Robben en Nederlands elftal

22-03-2015 20:12
4

Guus Hiddink kan in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije en oefeninterland tegen Spanje geen beroep doen op Arjen Robben. De aanvaller heeft zondag een buikspierblessure opgelopen.

Robben maakte zondag zijn rentree in de basis van Bayern München, tijdens het verloren competitieduel met Borussia Mönchengladbach. Na 25 minuten moest hij het veld ruimen, naar nu blijkt met een scheurtje in zijn buikspier. Hij staat daardoor de 'komende weken' buitenspel, meldt Bayern.

Wedden

Meer odds

De 31-jarige aanvaller van Bayern en Oranje kwam zondagmiddag verkeerd terecht na een duel. Robben was juist net hersteld van een beknelde zenuw aan de rug. Hij werd nog tijdens de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Het wegvallen van Robben is slecht nieuws voor het Nederlands elftal, dat volgende week zaterdag een cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije speelt. Ook de oefeninterland tegen Spanje op 31 maart komt te vroeg. Robben was in 28 officiële wedstrijden namens Bayern al goed voor negentien goals.

Robben is al de tweede topspeler die de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Turkije aan zich voorbij moet laten gaan. Hiddink moet het in Amsterdam ook al stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Robin van Persie. Daarnaast is ook Ron Vlaar niet fit.