Bayern moet grof dokken voor ster van concurrent: Marktwaarde 50, 60 miljoen
Negen goals en zestien assists koop je niet meer voor dertig miljoen

Bayern moet grof dokken voor ster van concurrent: "Marktwaarde 50, 60 miljoen"

25-03-2015 10:56
2

Wanneer Bayern München komende zomer echt van plan is de ster van de concurrent weg te halen, dan moet het diep in de buidel tasten. Kevin De Bruyne moet namelijk tussen de vijftig en zestig miljoen euro kosten, zegt zijn zaakwaarnemer. 

Negen doelpunten en maar liefst zestien assists staan er op naam van De Bruyne, die in de belangstelling van Bayern München zou staan. In Zuid-Duitsland ziet men in de Belgische international een opvolger van het op leeftijd gerakende duo Arjen Robben/Franck Ribéry. De 23-jarige middenvelder heeft gezien zijn impact ook een behoorlijke prijs.

"Een club dat zegt bereid te zijn dertig miljoen euro te betalen voor Kevin, gaat aan de realiteit voorbij. Een speler als Kevin heeft ondertussen een marktwaarde van 50, 55 of 60 miljoen euro", vertelt zaakwaarnemer Patrick De Koster aan Bild. De Bruyne kwam in januari 2014 voor 22 miljoen euro over van Chelsea en heeft een contract tot medio 2019.

De Belg heeft echter ook ervaren dat het bij een absolute topclub lastiger is om basisspeler te zijn. Chelsea verhuurde De Bruyne eerder aan Werder Bremen en ook daar was hij een sensatie. Eenmaal terug kwam hij in een half seizoen slechts drie Premier League-duels in actie.