Enorme leegloop bij laagvlieger: slechts vier spelers straks nog onder contract
"Er staat hoe dan ook weer een prima selectie"

Enorme leegloop bij laagvlieger: slechts vier spelers straks nog onder contract

25-03-2015 13:04
2

Slechts vier á vijf spelers zullen eind dit seizoen nog onder contract staan bij FC Dordrecht. Alleen de contracten van Andwelé Slory, Robbert te Loeke, Ibrahima Touré en Bryan Jongeneel lopen nog door tot 2016. Werk aan de winkel dus voor Marco Boogers, de technisch directeur van de Schapenkoppen.

Directe degradatie naar de Jupiler League dreigt voor de hekkensluiter van de Eredivisie, dat acht punten achter staat op nummer zeventien Go Ahead Eagles. Het is nog maar de vraag hoe de selectie van volgend jaar vorm krijgt. 

Wedden

Meer odds

De beleidsbepaler maakt zich geen zorgen. "We hebben net als elk jaar bewust gekozen voor jongens met eenjarige contracten", legt Boogers uit aan Voetbal International. "Daarnaast werken we met een paar huurlingen. Dat is ook geen enkel probleem. Dit gaat bij ons al jaren zo en dat verandert niet."

Een tactische zet, vindt Boogers. "Als je degradeert met langlopende, dure contracten, heb je pas écht een probleem. In het verleden zijn er genoeg voorbeelden geweest. Achter de schermen zijn wij al druk bezig met de voorbereiding op komend seizoen. Daarbij hou je rekening met twee scenario's: de Eredivisie en de Jupiler League. Maar er staat volgend seizoen hoe dan ook weer een prima selectie."