Hiddink wijst drie uitblinkers aan: Daarna was het pijpje bij hem ook leeg
"Het gaat over voetbal"

Hiddink wijst drie uitblinkers aan: "Daarna was het pijpje bij hem ook leeg"

31-03-2015 23:16
4

Guus Hiddink, de bondscoach van het Nederlands elftal, heeft geen zin in het eeuwig durende gevecht met de vaderlandse pers. Zijn functioneren stond na het 1-1 gelijkspel bij Turkije opnieuw ter discussie.

"Ik heb geen zin in die kooigevechten meer. Het gaat over voetbal, daar wil ik me mee bezig houden. Het was elke keer zij in de aanval, ik in de aanval, zij in de aanval", aldus Hiddink tegenover SBS6 over het 'gevecht' met de media. "Ik ben niet het type dat nu een lange neus trekt. Iedereen moet zijn job doen en blijven doen."

Over het duel met Spanje (2-0 winst voor Oranje) zei Hiddink: "Met name in de eerste helft heb ik een Hollandse ploeg gezien die wilde voetballen. Dat deden we goed. Verrassend genoeg voor iedereen kwamen we op voorsprong. Belangrijk was dat we de rust bewaarden en geen domme dingen zouden doen, dat hebben we toch een paar keer gedaan."

"Het zijn fouten die je niet mag maken tegen zo'n ploeg. Die fouten die uit jezelf voortkomen, mag je niet maken. Voor de jongens is dit een les, dat het niet mag op hoog niveau", aldus Hiddink, die enkele uitblinkers zag. Kenneth Vermeer, Daley Blind en Davy Klaassen (doelpuntenmaker) kregen volop lof. "De keeper sprong er bovenuit, Blind deed het goed op het middenveld en Klaassen was in de eerste helft goed. Daarna was het pijpje bij hem ook leeg."