'Ik ben straks transfervrij, PSV zal voor mij altijd een optie zijn'
Oranje-international sluit terugkeer naar Eredivisie niet uit

'Ik ben straks transfervrij, PSV zal voor mij altijd een optie zijn'

01-04-2015 10:19
14

Ibrahim Afellay is komende zomer transfervrij en heeft de clubs waarschijnlijk voor het uitkiezen. Een terugkeer naar PSV sluit de aanvallende middenvelder niet op voorhand uit.

De verbintenis van Afellay bij FC Barcelona, dat hem dit seizoen aan het Griekse Olympiakos Piraeus verhuurt, loopt deze zomer af. "Ik ben straks transfervrij, ik zie wel wat er op me afkomt. PSV zal voor mij altijd een optie zijn", bekent de speler in gesprek met Voetbal International.

Hij volgt de Eredivisie in ieder geval nog goed. Dat PSV kampioen gaat worden, staat voor hem vast. "Jawel, hoor, ik vind dat PSV kampioen móét worden. Het werd ook wel weer eens tijd", aldus Afellay. "Ik vind de titel van PSV even terecht als logisch. Je kunt er toch niet omheen dat ze de beste selectie in Nederland hebben?"

Ook Afellay valt het gebrek aan ervaren spelers in de Eredivisie op. Hij vindt het daarom mooi dat Kuyt waarschijnlijk terugkeert naar Feyenoord. "Sowieso een goede zaak voor het Nederlandse voetbal. Het is allemaal wel erg jong, talenten hebben niet veel spelers aan wie ze zich kunnen optrekken. Kijk naar Andrés Guardado, hoe belangrijk hij is voor PSV. Ik weet nog dat toen ik bij PSV doorbrak, Phillip (Cocu, red.), terugkeerde. Aan hem heb ik toen zó veel gehad. Hij had alles al meegemaakt en als hij sprak, hield ik mijn mond, luisterde en probeerde er mijn voordeel mee te doen."