Weer puntenstraf Twente: Dan komt onze licentie serieus in gevaar
Gifbeker nog lang niet leeg in Enschede

Weer puntenstraf Twente: "Dan komt onze licentie serieus in gevaar"

10-04-2015 09:47
26

FC Twente heeft opnieuw drie punten in mindering gekregen. Die straf is opgelegd door de licentiecommissie van de KNVB, communiceert de geplaagde club vrijdagochtend via de officiële kanalen.

Er is niet voldaan aan de eisen in het plan van aanpak. De club moet net als een paar weken geleden drie punten inleveren en zakt daardoor naar de elfde plek in de Eredivisie. Na de publieke waarschuwing en de eerste puntenstraf is het de derde sanctie in het sanctietraject van de KNVB. "Heel pijnlijk en vervelend dat we opnieuw een straf van drie punten in mindering hebben gekregen", vertelt Gerald van den Belt op de clubsite van Twente.

Wedden

Meer odds

"Tegelijkertijd is het niet onverwacht gezien de te ambitieuze normstellingen in het huidige plan van aanpak, dat in mei 2014 is ingediend. Het nieuwe plan van aanpak moet ons wat meer lucht geven, omdat we voor het financiële herstel meer tijd uittrekken; om precies te zijn twee seizoenen. Dat neemt niet weg dat ook dit plan zeer strakke taakstellingen heeft. Die moeten we koste wat kost naleven, we kunnen ons niet opnieuw een misstap veroorloven."

De financieel directeur stelt dat Twente de straf heeft gekregen op basis van de halfjaarcijfers van het seizoen 2014/2015. "We hebben vorig jaar een te ambitieus plan van aanpak ingediend, wilden te snel uit categorie 1 en daarvoor betalen we nu opnieuw de prijs. Bij een volgende misstap komt onze licentie serieus in gevaar. Ook daarom is het goed dat we een nieuw plan van aanpak hebben geschreven en dit, na controle van de accountant, inmiddels hebben ingediend. Deze ligt momenteel ter goedkeuring bij de KNVB."

Twente is genoodzaakt een grote bezuiningsronde door te voeren en daarin blijft niet bespaard. Naast Jong FC Twente en het vrouwenvoetbal valt ook het doek voor de afdeling profscouting, een deel van de jeugdscouting en FC Twente TV. "Moeilijke beslissingen", noemt Van den Belt het. "Het gaat in veel gevallen wel om collega’s, mensen die al jaren bij de club werken of zelfs jaren voor de club gespeeld hebben. Maar we nemen ze, omdat ze noodzakelijk zijn. We gaan een zware periode tegemoet, maar financiële gezondmaking heeft absolute topprioriteit. Het is dan heel fijn om de steun te voelen van supporters en sponsoren, en dat is ook nodig. We zullen er samen doorheen moeten."