FC Twente 'leegt' gifbeker en zet achttien vaste krachten op straat
Gifbeker leeg volgens Van der Laan

FC Twente 'leegt' gifbeker en zet achttien vaste krachten op straat

10-04-2015 16:17
8

In het kader van de nieuwe bezuinigingen heeft FC Twente deze week een flinke ontslagronde gehouden. Achttien vaste krachten zijn door de club op straat gezet.

Op een persconferentie werd de ontslaggolf vrijdag bekendgemaakt. "We hebben een hele vervelende week achter de rug. Veel teleurstellende gesprekken moeten voeren met medewerkers. Zij kunnen er ook niks aan doen. Maar het zijn noodzakelijke maatregelen", citeert TC/Tubantia directeur Gerald van den Belt.

Volgens voorzitter Aldo van der Laan is de gifbeker nu leeg. "FC Twente is nu gebaat bij rust en eenheid", reageert de bestuurder, die het teleurstellend vond dat de hoofdsponsor zich uitgerekend donderdag terugtrok. "Dat besluit was al aangekondigd. We waren onplezierig verrast dat ze gisteren met een persbericht kwamen. We hebben de lijken uit de kast nu wel gehad. We kijken nu vooruit."

FC Twente kreeg deze week de ene na de andere klap. Na de bekeruitschakeling tegen PEC Zwolle verloor de club voor de tweede keer drie punten vanwege financiële wanordelijkheden.