Ajax-huurling stelt eis aan club: Dat vind ik echt mooi om te horen
"Dat het de laatste tijd zo moeilijk gaat, is gewoon klote"

Ajax-huurling stelt eis aan club: "Dat vind ik echt mooi om te horen"

13-04-2015 00:28
1

Excelsior weet nog niet of Bas Kuipers ook volgend seizoen op Woudestein speelt. De toekomst van de Ajax gehuurde verdediger is afhankelijk van de komende vier competitiewedstrijden.

Kuipers wil ook na de zomer in de Eredivisie voetballen en doordat Excelsior nog niet verzekerd is van lijfsbehoud, houdt hij de boot af. De voorsprong op de degradatiezone bedraagt drie punten, met nog vier speelronden voor de boeg.

De twintigjarige verdediger is blij dat Excelsior hem wil behouden. "Dat de club zo blij met me is, vind ik echt mooi om te horen. Maar ik wil volgend seizoen wel in de Eredivisie spelen. En ik wil gewoon afwachten wat er allemaal op mijn pad komt", zegt hij tegen Voetbal International.

Excelsior haalde slechts één punt uit de laatste vijf duels en zaterdag werd er met 1-3 verloren van Vitesse. Kuipers: "Aan het begin van dit seizoen werden we de hemel in geprezen. Dat het de laatste tijd zo moeilijk gaat, is gewoon klote."

Kuipers heeft bij Ajax een aflopend contract, dat niet verlengd gaat worden. Hij speelde dit seizoen 26 Eredivisie-wedstrijden op huurbasis voor Excelsior.