Vertrokken verdediger hoopt op terugkeer bij Feyenoord: Niet leuk weggegaan
"Als je ziet wie Feyenoord de afgelopen jaren aan Excelsior heeft verhuurd..."

Vertrokken verdediger hoopt op terugkeer bij Feyenoord: "Niet leuk weggegaan"

14-04-2015 20:47

Jordy van Deelen heeft één competitieduel in het eerste van Feyenoord achter zijn naam staan en is dus nooit echt doorgebroken bij de Rotterdammers. Na een verhuurperiode aan Excelsior werd hij ook verhuurd aan FC Dordrecht, maar hij kon Feyenoord niet voldoende overtuigen. Een verhaal over toppers van Excelsior, FC Dordrecht en de toekomst.

Van Deelen vond het geen ramp dat hij in de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013 werd verhuurd aan Excelsior. "Als je ziet wie Feyenoord de afgelopen jaren aan Excelsior heeft verhuurd, zijn dat niet de minsten. Zo werden Miquel Nelom en Jordy Clasie ook verhuurd aan Excelsior en als je ziet hoe zij terugkwamen, laat dat wel zien dat Feyenoord vertrouwen in mij had", aldus de verdediger tegenover FR12.

Uiteindelijk kon Van Deelen dus niet voldoende overtuigen. Het contract van de jongeling bij Feyenoord liep medio 2014 af. Zoeken naar een nieuwe club was het devies. "Ik moet bekennen dat het best lastig was. Ik kwam van Feyenoord, een grote club, en dacht dat clubs mij daardoor sneller zouden benaderen maar dat viel tegen. Er waren enkele clubs die geïnteresseerd waren, maar deze interesse werd nooit concreet."

Dordrecht en terugkeer
Dordrecht kwam, nadat hij al verhuurd was aan de club, weer op zijn pad. Na een jaar heeft Dordt de verbintenis opgezegd. "FC Dordrecht heeft mijn contract opgezegd maar de club wil wel met mij praten. Ik sta open voor deze gesprekken, maar wil ook andere opties openhouden. Ik train nu mee met het tweede elftal omdat de club eerst wil dat ik bijteken. Ik wil afwachten, want in het voetbal weet je nooit hoe het loopt."

Van Deelen hoopt stiekem ooit voor zijn droomclub Real Madrid te spelen. "Ook droom ik nog altijd van een terugkeer bij Feyenoord. Ondanks dat ik daar niet leuk ben weggegaan, zonder mezelf te kunnen laten zien, blijft het wel mijn club. Het zou mooi zijn als ik ooit bij Feyenoord mag terugkeren", besluit Van Deelen.