Waanzinnige situatie in München: ziekenboeg haast groter dan Bayern-selectie
"We hebben jammer genoeg waanzinnig veel geblesseerden"

Waanzinnige situatie in München: ziekenboeg haast groter dan Bayern-selectie

14-04-2015 21:07

Bayern München gaat woensdag door de vele blessures een zware avond tegemoet in en tegen Porto in de kwartfinales van de Champions League. Onder anderen Arjen Robben, Franck Ribéry en Bastian Schweinsteiger zijn er niet bij. "Maar daar gaan we niet over jammeren", aldus trainer Pep Guardiola. "De situatie is zoals die is. We zijn hier met de spelers die we hebben en we maken er het beste van."

Waar Guardiola niet te veel over de personele problemen wilde praten, stipte Karl-Heinz Rummenigge het tekort aan fitte spelers wel aan. "We hebben jammer genoeg waanzinnig veel geblesseerden", liet de voorzitter weten. "Er zijn nog maar dertien of veertien fitte spelers over. De rest zijn amateurs of jonge spelers, van wie een deel nog nooit in het profvoetbal heeft gespeeld. We moeten daarom realistisch zijn en constateren dat we een zware wedstrijd voor de boeg hebben. Hopelijk halen we een goed resultaat."

Wedden

Meer odds

Afgelopen zaterdag zaten er maar drie veldspelers op de bank die konden invallen in het duel met Eintracht Frankfurt. Het gehavende Bayern won desondanks eenvoudig met 3-0 en ten opzichte van dat duel keren Jérôme Boateng en Holger Badstuber weer terug. Manuel Neuer, die tegen Frankfurt rust kreeg, staat weer onder de lat.

Porto, waar Bruno Martins Indi waarschijnlijk in de basis zal starten, is een van de ploegen die nog niet verloor in deze jaargang van de Champions League. Dat is Guardiola niet ontgaan. "Porto is een echt topteam. Ik ben verrast door hun niveau. We hebben niet alleen woensdag een goede wedstrijd nodig om de halve finales te bereiken, maar ook volgende week in de return. Het is geen counterploeg, ze willen de bal hebben. Ze zetten goed druk, kunnen snel omschakelen en verleggen het spel snel. We hebben een superdag nodig." (ANP)