Götze en Lewandowski krijgen wellicht trainer terug: Een goede kandidaat
Bayern-legende fan van opmerkelijke overstap

Götze en Lewandowski krijgen wellicht trainer terug: "Een goede kandidaat"

17-04-2015 11:05
2

Jürgen Klopp vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer van Borussia Dortmund, zo werd deze week bekend. Zijn volgende baan kan volgens Bayern München-legende Ottmar Hitzfeld bij de aartsrivaal zijn.

De rivaliteit tussen Dortmund en Bayern maakt volgens Hitzfeld niets uit. "Ik zie daar totaal geen probleem in", zegt de voormalig trainer van zowel Dortmund als Bayern in gesprek met Blick. "De trainer is eigenlijk een huurling, die wordt aangesteld waarna hij de club succes brengt." 

Zelf heeft de 66-jarige Duitser het voorbeeld al gegeven. Nadat hij in 1997 met Dortmund de Champions League had gewonnen, nam hij een jaartje vrijaf. Vervolgens trad Hitzfeld in dienst bij Bayern. Ook met de recordkampioen won hij vervolgens het grootste bekertoernooi van Europa. 

Klopp begon in 2001 als trainer bij Mainz. Vervolgens trad hij in 2008 in dienst bij Dortmund. Na het winnen van onder meer twee landstitels vond de Duitser het genoeg geweest bij BVB. Hitzfeld vindt dat Klopp de overgang naar de grote rivaal moet wagen: "Als de deur opengaat, is hij zeker een goede kandidaat voor Bayern."

Een overstap naar Bayern zal hem hoe dan ook niet in dank worden afgenomen. In het verleden verruilden Mario Götze en Robert Lewandowski Dortmund al voor Bayern en dat leidde tot veel ophef.