De Boer vult vertrek spits in en spreekt verwachting uit over transferzomer Ajax
"Dat is altijd het streven"

De Boer vult vertrek spits in en spreekt verwachting uit over transferzomer Ajax

17-04-2015 13:47
11

Kolbeinn Sigthórsson is bezig aan zijn laatste weken in Amsterdam. Frank de Boer houdt rekening met een zomerse transfer van de Ajax-spits.

"Daar gaan we wel van uit, ja", bevestigt de trainer op het wekelijke persmoment. Het contract van Sigthórsson werd in december verlengd tot medio 2016, met de bedoeling nog wat over te houden aan zijn vertrek.

De Boer heeft volgend seizoen de beschikking over Arek Milik en Richairo Zivkovic en hoopt nog een ervaren kracht aan te trekken. Sigthórsson is derhalve overbodig en kan een mooie transfersom opleveren. Het afgelopen jaar was hij een paar keer dicht bij een transfer naar Queens Park Rangers.

Het vertrek van Sigthórsson maakt deel uit van een groter geheel bij Ajax. De Boer hoopt zijn selectie snel na de competitie rond te hebben. "Dat is altijd het streven. Want het is hartstikke lekker om te weten welke mensen je krijgt. Maar we weten allemaal dat de transferperiode eind augustus eindigt. Dan kunnen er altijd nog mutaties komen."

"We proberen altijd om nog voor het begin van de eerste trainingsdag de selectie op orde te hebben", besluit De Boer, die verwacht dat die opzet gaat slagen. "We zitten wel op 90, 95 procent."