'Van Persie legt opvallende eis op tafel: een villa aan de Bosporus'
"Het uitzicht is betoverend"

'Van Persie legt opvallende eis op tafel: een villa aan de Bosporus'

18-04-2015 17:42
4

In Turkije droomt men van de komst van opnieuw een grote naam. Robin van Persie staat op het verlanglijstje van Fenerbahçe en zou zijn eisen al op tafel hebben gelegd.

De spits van Manchester United zou al meerdere keren gesproken hebben met Dirk Kuyt, die Fenerbahçe in de zomer verlaat voor Feyenoord. In één van die gesprekken vroeg Van Persie aan zijn landgenoot of hij hem wegwijs kan maken in Istanbul, zo melden Turkse media zaterdag.

De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal kan een riant salaris opstrijken in Turkije en heeft zijn eisenpakket inmiddels op tafel gelegd. Van Persie laat er naar verluidt geen gras over groeien.

"Als mijn transfer naar Fenerbahçe werkelijkheid wordt, dan wil ik ook graag een huis aan de Bosporus", zou hij hebben gezegd. "Het uitzicht is betoverend, de gedachte alleen al maakt me opgewonden."

Van Persie heeft bij Manchester United een contract tot de zomer van 2016, maar wordt de laatste tijd vaak gelinkt aan een voortijdig vertrek. De aanvaller kampt ook dit seizoen met fysieke ongemakken. Hij staat nu buitenspel met een enkelblessure.