Feyenoord en Ajax gewaarschuwd: 'Nu een periode met veel PSV-titels'
Eindhovenaren pakken 22ste landstitel

Feyenoord en Ajax gewaarschuwd: 'Nu een periode met veel PSV-titels'

19-04-2015 00:15
22

Jeroen Zoet beleefde zaterdag een vrij zorgeloze avond. De doelman kreeg weliswaar een treffer om zijn oren, maar PSV koerste soeverein op het landskampioenschap af tegen sc Heerenveen: 4-1.

Fabian Eijkhout
EINDHOVEN

Vlak voor het einde van de blessuretijd was er nog een verwarrend moment. Iedereen begon te juichen, maar de wedstrijd was nog niet afgelopen. Zoet: "Ik dacht dat de scheids al af had gefloten. Ik had mijn handschoenen al uit. Maar daarna was de ontlading groot", aldus de doelman ten overstaan van onder meer VoetbalPrimeur.

"Het besef dat we kampioen geworden zijn komt misschien volgende week pas", vervolgde de doelman. "Dat alle schalen vlak voor tijd tevoorschijn kwamen op de tribune was geweldig. Bij de 4-1 weet je dat je kampioen bent. We hebben het mooi met z’n allen geflikt. Dat het zeven jaar geleden is klopt. Nu moeten we zorgen dat er een periode komt dat we veel titels gaan pakken."

"Zondag staat er een mooi feestje te wachten, dan gaan we er zeker nog een paar drinken", aldus Zoet, die vorige maand wist dat ze kampioen gingen worden. "Na Twente-uit. Toen dacht ik: dit kan niet meer stuk."