Ajacied snakt naar het einde: Op dit moment niet altijd even leuk om te voetballen
"Het lukt gewoon even niet en we zitten er niet lekker in"

Ajacied snakt naar het einde: "Op dit moment niet altijd even leuk om te voetballen"

20-04-2015 20:03
5

Voor Davy Klaassen mag het seizoen alvast afgelopen zijn. De middenvelder is met Ajax zo goed als uitgespeeld en vrijwel zeker van de tweede plaats in de competitie. Daarnaast draait het de laatste tijd niet goed bij de Amsterdammers.

"Het lukt gewoon even niet en we zitten er niet lekker in. We moeten echt werken voor onze punten. Het is op dit moment niet altijd even leuk om te voetballen", vertelt Klaassen aan AfkickenTV. "Lijkt me niet dat de tweede plek nog gevaar gaat opleveren. Je voetbalt nu nog voor de supporters en een beetje voor het goede gevoel. Ik snap wel dat de supporters minder tevreden zijn. Ik de winterstop had ik nog wel het gevoel dat we de vier punten achterstand op PSV goed konden maken. Maar op een gegeven moment wordt het gat te groot."

Na de winterstop wordt Klaassen veelvuldig als verdedigende middenvelder gebruikt. Een reden voor de afnemende doelpuntenproductie bij de international. "Een paar jaar geleden zou ik dat minder leuk hebben gevonden, maar nu merk ik dat het steeds beter gaat. Toch mis ik wel de doelpunten", geeft de speler in kwestie aan. Klaassen vindt het positief dat Frank de Boer al heeft aangegeven dat er versterkingen gaan komen. "Die zijn altijd welkom. Een ervaren verdedigende middenvelder is iemand die je heel goed kan gebruiken."

Van de huidige selectie zit Klaassen het langst van bijna iedereen bij de groep. "Ik voel de verantwoordelijkheid dat ik de jonge spelers op sleeptouw moet nemen. Daar ben ik dit seizoen veel beter in geworden." Desondanks ziet hij zich niet eeuwig bij Ajax spelen. "Ik weet niet of dat nog kan in deze tijd. Ajax is mijn club en zal het altijd blijven, maar je weet nooit wat er gebeurt. Op dit moment ben ik nog niet bezig met een nieuwe club. Ik kijk graag naar de Premier League, maar ik pas daar nu nog niet. Iedereen wil daar ooit gespeeld hebben."