Ambitieuze PSV'er gaat onder het mes en kan zich richten op volgend seizoen
"Er zijn ook nog wel wat dingen om voor te spelen, zoals allerlei individuele klassementen"

Ambitieuze PSV'er gaat onder het mes en kan zich richten op volgend seizoen

24-04-2015 08:45

De supporters van PSV zien Jorrit Hendrix dit seizoen niet meer terug. De middenvelder, die afgelopen weekend nog wel een kwartier speeltijd kreeg in het kampioensduel met sc Heerenveen, wordt zo snel mogelijk geopereerd om van zijn buikspierblessure af te komen.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend. Hendrix kampt al sinds de winterstop met klachten die maar niet verdwijnen. "Ik heb er nog steeds veel last van", vertelde hij vorige week. "Ik kan niet goed aanzetten of schieten. Als ik dat doe lijkt het net alsof ik gestoken word. Op de trainingen verbijt ik de pijn, maar als ik speel doe ik dat met pijnstillers."

Een operatie moet de problemen nu verhelpen. "Dan maar volgend jaar uitgroeien tot een basisspeler", aldus de twintigjarige controleur, die dit seizoen twintig wedstrijden speelde (twaalf als basisspeler) en één keer scoorde. 

De selectie van PSV besloot alle titelfestiviteiten donderdag met een bezoek aan hoofdsponsor Philips. "Maar we hebben ook al de voorbereiding op het duel met Excelsior ingezet", zegt Cocu. "Los van alle belangen die er spelen voor andere ploegen, zijn er ook nog wel wat dingen om voor te spelen, zoals allerlei individuele klassementen."