Voormalig topspits: Jongens vinden Depay en De Jong veel interessanter
"Die kinderen zelf hebben vaak geen flauw idee"

Voormalig topspits: "Jongens vinden Depay en De Jong veel interessanter"

25-04-2015 16:28

Ruud van Nistelrooy speelde voor topclubs als PSV, Manchester United en Real Madrid. In zeventig interlands voor het Nederlands elftal wist hij bovendien 35 keer te scoren. In 2012 stopte hij als profvoetballer. Bij het oudere publiek nog altijd geliefd, maar de jeugd weet niet eens wie hij is.

Van Nistelrooy is met het Algemeen Dagblad op bezoek bij zijn oude amateurclub Nooit Gedacht. Langs de lijn komen er veel mensen om een foto vragen, vaak ouders met een kind aan de hand. De voormalig spits weet dat het vooral de ouders zijn die op hem af willen stappen.

"Het grappige is dat veel van die kinderen mij helemaal niet kennen. F-jes of mini-pupillen hebben mij nooit zien spelen", zegt Van Nistelrooy in de ochtendkrant. "Het zijn meestal de vaders die dan zeggen: weet je wel wie dat is? Maar die kinderen zelf hebben vaak geen flauw idee. Mooi wel, vind ik. Die jongens vinden Memphis Depay en Luuk de Jong veel interessanter. En zo hoort dat ook."

De voormalig voetballer speelde tijdens zijn loopbaan voor de profclubs FC Den Bosch, sc Heerenveen, PSV, Manchester United, Real Madrid, Hamburger SV en Malaga. Bij die laatste club stopte hij in mei 2012. Nu is hij stagiair bij Jong PSV en assistent-trainer van bondscoach Guus Hiddink bij het Nederlands elftal.